את צופה בחדשות ומתחילה לחוש מועקה , את מרגישה איך הלחץ מתפשט לך בגוף. מה לעשות?
יש מה לעשות!
להלן 6 דברים שאפשר לעשות כדי להפחית חרדות:
1. הסחת דעת – להחזיק ביד כדור טניס ולכווץ את היד ולשחרר, יש להתמקד בכדור הטניס ולהסתכל עליו בזמן הפעולה. כך אנחנו ממקדים את תשומת הלב בכדור הטניס והלחץ מופחת. אפשר גם להעביר את הכדור מיד ליד תוך שממקדים את התשומת לב בכדור, ממש להסתכל עליו. אפשר גם להעביר את הכדור מיד ליד תוך שמסתכלים על הכדור.
באותה שיטה גם לכווץ אברים שונים בגוף , להתחיל מהפנים, לכווץ כמה שניות ולשחרר, להמשיך לכתפיים, ידיים, בטן, רגליים.
2. נשימה – כאשר אנחנו בחרדה הנשימה הופכת למהירה ושטחית. להתרכז בנשימה איטית, לשאוף ולהחזיק את האוויר עד 3 דקות ואז לשחרר בספירה איטית עד 3 ולהמשיך ככה במשך 3 דקות.
3. מבט החוצה – במידה ואפשרי להסיט את המבט החוצה, כלומר לגשת לחלון להסתכל לאופק. אם אתם נמצאים בחדר סגור כדוגמת ממ"ד אז להרים את המבט למעלה, להרים את הראש מעל לקו הראיה, ולהתסכל על נקודה למעלה בקיר. הפעולה הזאת פותחת לנו את נתיב הנשימה, בחרדה יש לנו נטיה להתכווץ לתוך עצמנו ולהביט על משהו בקיר ממול, ולהתרכז בו.
4. להתחבר לכאן ועכשיו – טכניקה בעזרת אדם נוסף שעזור לאדם בחרדה. להתחיל עם הצטרפות "אני רואה שאת חרדה" לומר לאדם שחווה את התקף החרדה "את נמצאת במקום בטוח, יושבת עכשיו עם כל המשפחה, את בטוחה ומוגנת". אפשר להוסיף התקרקעות, להניח את הרגליים על הרצפה ולהרגיש את המגע של הרצפה, להתמקד בהם.
5. לזוז – לקום ולנער ידיים, או לקפוץ כדי להוציא מהגוף את האנרגיה שמצטברת בתוכה של החרדה.
6. זכרון חיובי – לעצום את העיניים ולתאר מקום שהוא זכרון חיובי עבורכם שהייתם רוצים לחזור אליו, מקום בטבע, חופשה, יער, ים וכו'. לתאר לפרטי פרטים כאילו אתם שם את הריחות, הקולות ולהאמין שאתם באמת שם.
7. מוסיקה – מוסיקה שקטה או מקפיצה, מה שאתם אוהבים העיקר שיוציא אותכם מהמצב עצמו.
אם ההתקפים חוזרים רצוי מאוד להגיע לטיפול.
בטיפול נבדוק מה הטריגר (מה גורם להתקף) לחרדות? מה הרווח מהתקף החרדה? האם אתם מוכנים לשחרר אותו ואז נעשה טיפול שיעזור לשחרר את החרדה ויאפשר לאדם לחזור לתפקוד מלא בלי המנעות ממצבים שגרמו לו בעבר לחרדות.